Parkolóbérlet bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti ideiglenes parkolásra

A kedvezményes parkolóbérlettel reggel 8-9 óra, illetve délután 16-18 óra között az adott intézmény által érintett útszakaszon parkolási jogosultság vásárolható.

 

Nyomtatott

A kedvezményes lehetőség Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2016. (IX.27.) önkormányzati rendelete alapján vehető igénybe. A rendelet 7. oldalán található 10. § vonatkozó kivonatolása itt olvasható:

(1) A bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti várakozóhelyek 800 és 900 óra közötti, valamint 1600 és 1800 óra közötti igénybevételére kedvezményes parkoló bérlet váltható.

(2) Kedvezményes bérlet csak olyan gépjárműre váltható, amelynek üzembentartója és tulajdonosa is természetes személy. Amennyiben a bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtt nincs vagy nem elegendő a kijelölt várakozóhely, az ügyfél kérelme alapján a rendszer üzemeltető jogosult az oktatási intézmény közvetlen közelében található közutak közül egy közútszakaszra érvényes kedvezményes parkoló bérletet kiadni. A bölcsődék, óvodák és általános iskolák előtti várakozóhelyek igénybevételére vonatkozó kedvezményes parkoló bérlet tárgyév szeptember 01. napjától azt követő év augusztus 31. napjáig érvényes.

(…)

(4) Az (1) és (3) bekezdés szerinti kedvezményes bérleteket a rendszer üzemeltető állítja ki, ezek ára megegyezik a kedvezményes lakossági bérlet (99 %-os díjkedvezmény) árával. Ezen bérletek igénylésekor a kedvezmény igénybevételére jogosító okmányt (intézmény látogatási igazolás, Polgármesteri Hivatal által kiadott igazolás az ellátási szerződés megkötéséről) be kell mutatni.

 

Egyéb bérlettípusainkról ide kattintva találkozhat

megosztás Vissza

Parkolás ügyfélszolgálat

gepjarmu-elszallitas
62/540-060
Részletek

Autómentő és Elszállítási Csoport

gepjarmu-elszallitas
62/ 423-052

További információ az átvételről a részletekre kattintva olvasható!

Részletek

Közlekedés

Repülőtér

Zónák

Kapcsolat